Consolidarea capacităţii femeilor rome din județul Bistrița

 

Împreună cu organizatia Bóthar din Irlanda și Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundatia Open Fields şi-a concentrat atenţia asupra minorităţii rome, o problema sensibilă, atât la nivel internaţional, cât şi naţional.

 

Aceasta este cea mai mare minoritate etnică din Europa şi se confruntă cu excluziunea socială în primul rând, dar şi cu un nivel de sărăcie la scară largă, şi greutatea accesului la educaţie, locuinţe şi locuri de muncă.

ELEMENTE CHEIE DIN PROIECT

Inițiat în 2015

Program Activ

Buget Total: 931,920 Eur

Finanțat de catre:  Heifer & Bothar

Scopul este îmbunătăţirea mijloacelor de trai ale familiilor de romi şi consolidarea implicării femeilor şi a fetelor la nivel de comunitate şi familie. Investiţiile s-au realizat prin distribuţia de vaci de lapte de rasă superioară şi ameliorarea genetică a animalelor existente prin inseminări artificiale; în aceeaşi timp construind know-how, capital social şi mobilizarea femeilor pentru a profita de şansa oferită pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru ele şi familiile lor. Implicarea romilor într-un mecanism generator de venituri reprezintă un pas înspre transformarea lor în membri activi ai comunităţii, fapt care adaugă valoare şi contribuie la dezvoltarea economiei locale.

Acest proiect a impactat comunităţile vizate prin:

 

• distribuția de animale: 220 de familii beneficiare

• îmbunătățirea genetică: 27.500 familii beneficiare

• instruiri cu subiectul igiena laptelui: 440 beneficiari

• instruiri pentru consolidarea capacităţii femeilor:

220 beneficiari

 

Având o puternică componentă de capacitare a femeilor, Fundaţia Open Fields accentuează, în cadrul comunităţii, ideea rolului femeilor în procesul de luare a deciziilor la toate nivelele

DONEAZĂ

EN

OPEN FIELDS FOUNDATION

Str. Mihai Romanul nr. 19, 400472 Cluj-Napoca, Romania

Tel.: +40 264 403 680 | office@openfields.ro