Fundația Open Fields împreună cu Fundația Civitas ca operator de program și Fundația Româno-Americană ca sponsor principal propun un nou proiect "FOOD HUB", urmând un model implementat cu succes în Statele Unite și în mai multe țări europene.

 

În regiunea de Nord-Est a României, la fel ca în multe alte zone din ţară, micii agricultori şi producători din domeniul agro-alimentar se confruntă cu o lipsă a pieţei de desfacere. În acelaşi timp, potenţialii consumatori nu au acces la produse locale şi naturale.

 

Centrul integrator inițiat și operat de Fundația Open Fields printr-o entitate economică specializată va crea o punte între agricultorii și procesatorii locali mici și mijlocii și consumatorii care doresc produse autentice: tradiționale, gustoase, sănătoase la un preț corect.

ELEMENTE CHEIE DIN PROIECT

Inițiat în 2017

Program Activ

Buget Total: 230,000 USD

Finanțat de către: The Romanian-American Foundation & Open Fields Foundation

Simpla colectare și organizare a unei piețe de produse diverse care își varsă prin anumite canale mărfurile spre consumatorul final nu este suficientă. Un element important al intervenției noastre se referă la consultanța și consilierea oferită producătorilor în domeniile relevante pentru aceștia și în același timp la informarea și sensibilizarea consumatorilor.

 

Într-un consorțiu mai amplu, creat de partenerii acestui proiect împreună cu alți jucători (cum ar fi cei din administrația centrală și locală, unități de cercetare și învățământ, politicieni, lideri de opinie formali și informali alături de societatea civilă), ne propunem să lansăm o discuție publică pe acest subiect.

La finalul proiectului, producătorii mici și mijlocii vor beneficia prin „FOOD HUB” de un canal important de desfacere spre diferite piețe, vor avea o dezvoltare și diversificare sustenabilă dictată de legi concurențiale, vor fi plătiți corect și la timp și vor avea acces la o baza de informații tehnice și experți relevanți pentru domeniul lor de activitate.

 

Totodată publicul larg reprezentat de consumatorii individuali și instituționali vor avea acces la o paletă diversă de produse alimentare sănătoase și gustoase, încărcate cu o amprentă culturală locală care contribuie la consolidarea brandului autohton.

DONEAZĂ

EN

OPEN FIELDS FOUNDATION

Str. Mihai Romanul nr. 19, 400472 Cluj-Napoca, Romania

Tel.: +40 264 403 680 | office@openfields.ro