Home >

Focus

Inovare

La Open Fields, promovăm creativitatea și inovația în activitățile noastre zilnice și, de asemenea, în conceperea unor proiecte deosebite.

 

Bazându-ne pe filozofia "Pasarea Darului", marcă simbolică a fondatorilor noștri, Heifer International, construim proiecte sustenabile și eficiente, apreciate și chiar replicate de alte organizații.

 

Proiectele integrate, cum ar fi proiectul "Modele Agricole Sustenabile pentru zona montană din România", dezvoltate prin Programul de cooperare Elvețiano-Român, au modernizat creșterea oilor de lapte de la prima etapa, pământul, apa și covorul ierbos, până la ultima etapa, produsele de brânză de oaie.

 

Cateva exemple inovatooare în domeniul social sunt proiectele "Țăranii hrănesc copiii" și "Lapte pentru orfani" care au realizat o punte între fermieri, beneficiarii văcuţelor de lapte, care au transmis produse lactate proaspete şi hrănitoare orfanilor, copiilor și tinerilor aflați în situații de risc.

 

Un alt capitol iniţiat de Open Fields este programul agricol pentru romi, în Transilvania. Partenerii proiectului au primit capre sau vaci de lapte, devenind prima generație implicată în agricultură din familiile lor. Familiile de romi, au beneficiat mai mult decât de animalul în sine, ei fiind instruiți în zootehnie , în agricultură şi alte domenii importante precum protecția mediului, responsabilitatea socială, egalitatea de gen , nutriția și gestionarea veniturilor.

În domeniul mediului inconjurator, suntem primii din România care au promovat și construit sisteme biologice de epurare a apelor reziduale, folosind filtre de stuf ca o alternativă la sistemele convenționale.

DONEAZĂ

EN

OPEN FIELDS FOUNDATION

Str. Mihai Romanul nr. 19, 400472 Cluj-Napoca, Romania

Tel.: +40 264 403 680 | office@openfields.ro