Home >

Mesaj din partea conducerii

Consiliul director

Preşedintele bordului:

Peter Ireton, Irlanda

Membrii bordului:

Prof. Dr. Mîndra Badea, Romania

Prof. Dr. Ioan Hosu, Romania

Viorel Bunea,  Romania

Director Executiv al Fundaţiei Open Fields:

Dr. Ovidiu Spînu, Romania

Membru al bordului:

Gary Parrish, SUA

Scrisoarea președintelui consiliului director,

Peter Ireton

 

A fost un an dificil dar și plin de satisfacție. Am muncit din greu pentru a ne atinge obiectivele și, mai ales, pentru a scoate bărbați, femei şi copii din sărăcie, ajutându-i să găsească o modalitate de a ajunge la sustenabilitate.

 

De la asumarea presedinției bordului Heifer România, acum Open Fields, am fost încurajat de dedicarea, entuziasmul și profesionalismul echipei mici de elită condusă de Dr. Ovidiu Spînu. Știu că Open Fields face pași în direcția cea bună. Nevoile sunt imense și pot spune cu încredere că organizația noastră este dispusă să facă tot ce îi este posibil pentru a-și îndeplini misiunea: grija pentru oameni și mediul înconjurător

 

Vorbind ca președinte al organizației Open Fields, simt că există o relație foarte puternică cu organizația irlandeză Bóthar de mai mulți ani și că suntem foarte importanți unul pentru celălalt. Ne completăm reciproc. Impactul activității noastre s-a îmbunătățit datorită acestui parteneriat strategic. Știm cu toții că ne aşteaptă vremuri interesante din cauza separării finale de Heifer International, dar cred că viitorul este optimist.

 

Contăm pe fiecare în parte pentru contribuția lor, pentru a pune acest puzzle împreună și a face față provocărilor ce ne aşteaptă. Astfel au fost construite ambele organizații, prin ascultarea vocii donatorilor noștri, a personalului nostru, a membrilor consiliului de administrație, în orice moment.

 

La această intersecție extraordinară de separare între Heifer International și Open Fields, sunt onorat să ofer îndrumare și sprijin acestei echipe extraordinare. Vreau doar să vă asigur că Open Fields este întotdeauna în gândurile mele.

 

 

 

 

 

Cu stimă,

Peter Ireton,

Președinte al bordului Open Fields

Fondator al Bóthar Irlanda

Scrisoarea Directorului executiv al Fundației Open Fields,

Dr. Ovidiu Spînu

 

 

După 25 de ani de servire a comunităților cu sprijinul deplin al Heifer International, continuăm cu mândrie să îndeplinim misiunea de a-i sluji pe cei săraci și cei care au nevoie de asistența noastră și de a menține un mediu sănătos ca o entitate nouă: Fundația OPEN FIELDS.

Heifer International s-a implicat în Europa Centrală și de Est peste două decenii, dezvoltând mici ferme private și încurajând dezvoltarea comunității pentru a pune capăt foamei și sărăciei după prăbușirea comunismului în regiune și dificultățile sociale și economice care au urmat. În acest timp, Heifer International a contribuit la schimbarea nenumăratelor vieți spre bine, mai mult de 400.000 de familii din întreaga lume, doar în anul fiscal 2016.

 

Acest progres nu ar fi posibil fără dedicarea și determinarea echipei care au lucrat neobosit de-a lungul anilor pentru a construi comunități puternice în întreaga regiune și prin sprijinul a mii de donatori. Pentru a pune capăt sărăciei, Heifer trebuie să lucreze acolo unde se poate ajunge la cât mai mulți mici fermieri, în mai puține locații pentru a maximiza impactul resurselor noastre limitate.

 

Acum trei ani, Heifer International a realizat o evaluare completă a impactului în raport cu resursele investite și a început procesul dificil de ieșire din țările din Europa Centrală şi de Est. În consecință, cabinetul director a luat decizia dificilă de inițiere a procesului de tranziție şi pentru biroul Heifer România. Treptat, organizaţia va retrage finanțarea pentru personalul și infrastructura existentă până la sfârșitul anului fiscal 2018.

 

Nu am putea sărbători realizările proiectelor noastre fără a recunoaște eforturile incredibile ale dvs., fondatorii, partenerii, suporterii și personalul nostru. În aceste momente dificile de tranziție către o nouă entitate, Fundaţia Open Fields a fost sprijinită extraordinar de către domnul Peter Ireton, președinte al consiliului de administrație și de membrii boardului, care și-au intensificat îndrumarea și sprijinul.

 

•  Open Fields continuă să sprijine dezvoltarea comunităților din diferite zone ale țării noastre prin proiectele implementate cu sprijinul: Danone Ecosystem, Programul de Cooperare Elvețiano-Român, Granturile Norvegiei, și cu sprijinul Heifer International, un proiect umbrelă pentru abilitarea femeilor rome.

 

•  Expertiza și impactul nostru este mai puternic prin intermediul parteneriatelor de lungă durată cu entități internaționale, cum ar fi Bothar, Rotary International, și universitățile americane: Universitatea Purdue, Universitatea din Georgia, Universitatea St Andrews, din Austin, TX.

 

•  Organizația noastră este un membru activ în Euromontana - Asociația Europeană a Zonelor Montane, Clusterul Agro-Transilvania și Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală. Suntem implicați activ și participăm în mod regulat la diferite târguri, conferințe, seminarii și diverse activități regionale și naționale care converg misiunii noastre de a îngriji oamenii și mediul.

 

OpenFields va rămâne aproape de misiunea Heifer International de a se concentra asupra celor săraci și asupra mediului. Aș dori să-mi exprim sincera apreciere față de Heifer International și faţă de donatorii săi, care au avut un rol crucial în construirea unui ONG puternic și respectat în România.

 

În numele tuturor comunităților rurale pe care le asistăm, aș dori să mulțumesc tuturor celor care continuă să fie implicați în proiectele noastre, care sunt dispuși să facă o diferență în viața celor săraci și dezavantajați. Cu generozitatea voastră, putem aduce speranță pentru un viitor mai bun.

 

 

 

Cu stimă

Dr. Ovidiu Spînu,

Director Executiv Open Fields

 

DONEAZĂ

EN

OPEN FIELDS FOUNDATION

Str. Mihai Romanul nr. 19, 400495 Cluj-Napoca, Romania

Tel.: +40 264 403 680 | office@openfields.ro