Home >

Mesaj din partea conducerii

Consiliul director

Preşedintele bordului:

Viorel Bunea, Romania

Membrii bordului:

Prof. Dr. Ioan Hosu, Romania

Gary Parrish, SUA

Director Executiv al Fundaţiei Open Fields:

Dr. Ovidiu Spînu, Romania

Scrisoarea președintelui Consiliului Director,

Viorel Bunea

 

Am acceptat să preiau preșidenția Consiliului Director al Fundației Open Fields pentru că am încredere atât în misiunea organizației cât și în calitatea și profesionalismul oamenilor care formează întreaga echipă condusă de Dr. Ovidiu Spînu. Știu că Fundația Open Fields face pași în direcția cea bună.

 

Mă voi baza în continuare pe sprijinul oferit de către ceilalți membri ai Consiliului Director având în vedere experiențele anterioare în cadrul acestei echipe.

 

Va fi o provocare să guvernez o echipă construită pe modelul de leadership insuflat de către fostul președinte al Consiliului Director, Dl. Peter Ireton, dar vom continua pe același drum, urmând viziunea și misiunea stabilite, mobilizându-mi echipa să înaintăm în societate cu noi proiecte care au în vedere grija față de oameni și mediu.

 

Cu stimă,

Viorel Bunea,

Președinte al bordului Fundației Open Fields

Scrisoarea Directorului executiv al Fundației Open Fields,

Dr. Ovidiu Spînu

 

 

După 25 de ani de servire a comunităților cu sprijinul deplin al Heifer International, continuăm cu mândrie să îndeplinim misiunea de a-i sluji pe cei săraci și cei care au nevoie de asistența noastră și de a menține un mediu sănătos ca o entitate nouă: Fundația OPEN FIELDS.

Heifer International s-a implicat în Europa Centrală și de Est peste două decenii, dezvoltând mici ferme private și încurajând dezvoltarea comunității pentru a pune capăt foamei și sărăciei după prăbușirea comunismului în regiune și dificultățile sociale și economice care au urmat. În acest timp, Heifer International a contribuit la schimbarea nenumăratelor vieți spre bine, mai mult de 400.000 de familii din întreaga lume, doar în anul fiscal 2016.

 

Acest progres nu ar fi posibil fără dedicarea și determinarea echipei care au lucrat neobosit de-a lungul anilor pentru a construi comunități puternice în întreaga regiune și prin sprijinul a mii de donatori. Pentru a pune capăt sărăciei, Heifer trebuie să lucreze acolo unde se poate ajunge la cât mai mulți mici fermieri, în mai puține locații pentru a maximiza impactul resurselor noastre limitate.

 

Acum trei ani, Heifer International a realizat o evaluare completă a impactului în raport cu resursele investite și a început procesul dificil de ieșire din țările din Europa Centrală şi de Est. În consecință, cabinetul director a luat decizia dificilă de inițiere a procesului de tranziție şi pentru biroul Heifer România. Treptat, organizaţia va retrage finanțarea pentru personalul și infrastructura existentă până la sfârșitul anului fiscal 2018.

 

Nu am putea sărbători realizările proiectelor noastre fără a recunoaște eforturile incredibile ale dvs., fondatorii, partenerii, suporterii și personalul nostru. În aceste momente dificile de tranziție către o nouă entitate, Fundaţia Open Fields a fost sprijinită extraordinar de către domnul Peter Ireton, președinte al consiliului de administrație și de membrii boardului, care și-au intensificat îndrumarea și sprijinul.

 

•  Open Fields continuă să sprijine dezvoltarea comunităților din diferite zone ale țării noastre prin proiectele implementate cu sprijinul: Danone Ecosystem, Programul de Cooperare Elvețiano-Român, Granturile Norvegiei, și cu sprijinul Heifer International, un proiect umbrelă pentru abilitarea femeilor rome.

 

•  Expertiza și impactul nostru este mai puternic prin intermediul parteneriatelor de lungă durată cu entități internaționale, cum ar fi Bothar, Rotary International, și universitățile americane: Universitatea Purdue, Universitatea din Georgia, Universitatea St Andrews, din Austin, TX.

 

•  Organizația noastră este un membru activ în Euromontana - Asociația Europeană a Zonelor Montane, Clusterul Agro-Transilvania și Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală. Suntem implicați activ și participăm în mod regulat la diferite târguri, conferințe, seminarii și diverse activități regionale și naționale care converg misiunii noastre de a îngriji oamenii și mediul.

 

OpenFields va rămâne aproape de misiunea Heifer International de a se concentra asupra celor săraci și asupra mediului. Aș dori să-mi exprim sincera apreciere față de Heifer International și faţă de donatorii săi, care au avut un rol crucial în construirea unui ONG puternic și respectat în România.

 

În numele tuturor comunităților rurale pe care le asistăm, aș dori să mulțumesc tuturor celor care continuă să fie implicați în proiectele noastre, care sunt dispuși să facă o diferență în viața celor săraci și dezavantajați. Cu generozitatea voastră, putem aduce speranță pentru un viitor mai bun.

 

 

 

Cu stimă

Dr. Ovidiu Spînu,

Director Executiv Open Fields

 

DONEAZĂ

EN

OPEN FIELDS FOUNDATION

Str. Mihai Romanul nr. 19, 400472 Cluj-Napoca, Romania

Tel.: +40 264 403 680 | office@openfields.ro