Parteneriate cu

Universităţi Americane

Open Fields a continuat să consolideze parteneriatele existente cu universitățile americane, cum ar fi Universitatea din Georgia și Universitatea Purdue

În mai 2016, un grup de studenți din cadrul Universității din Georgia, alături de doi membri ai facultății, Prof. Asoc. Dr. Abigail Borron și Amanda Stephens, Asoc. Director of Student Engagement, au petrecut două săptămâni în România pentru un program de comunicare și implicare culturală oferit de UGA în parteneriat cu Open Fields.

 

Acest program a permis studenților din SUA să viziteze mai multe comunități rurale, să vadă şi să experimenteze viaţa aşa cum este ea trăită în satul românesc, experienţă din care s-au născut câteva povestioare documentate de studente.

 

Pe parcursul acestei călătorii, studenții au vizitat de asemenea locuri din România pentru a cunoaște puțin din istoria sa, frumusețea peisajelor și a comunităților rurale, bucurându-se de gastronomia românească, dar și strabatand orașe vibrante precum Cluj sau București. În colaborare cu Open Fields, studenții din Statele Unite au experimentat și documentat punctul de vedere al familiei gazdă prin intermediul filmului, fotografiei și a narațiunii care descriu esența vieții locale, agricole, comunitare și cotidiene.

Participanții acestui program s-au bucurat cu adevărat de experiența avută în România, iar unele dintre lucrurile pe care le-au apreciat cel mai mult au fost:

 

• Să urmărească vacile întorcându-se acasă

• Legarea unor prietenii cu români fantastici

• Minunatele gogoși de casă făcute de gazdă

• Plecarea cu poveşti uimitoare atât la nivel profesional cât şi personal

• Să-şi cumpere tricouri autentice "Am supraviețuit castelului lui Dracula”

Acest parteneriat este planificat să continue și să se dezvolte în anii următori.

 

Universitatea Purdue - Colegiul de Agricultură al Universității Purdue este unul dintre cele mai mari colegii de științe din domeniul agricol, alimentație și resurselor naturale. Purdue se angajează să-și pregătească studenţii să facă o schimbare, întinzând frontierele științei pentru a găsi soluții la unele dintre cele mai presante provocări globale și, prin programele oferite de extindere și angajament, ajutând poporul american și lumea întreagă să-și îmbunătățească viața și mediul înconjurător.

 

Un astfel de program de extiensie a fost dezvoltat in România în parteneriat cu Open Fields, pe atunci Heifer România de mulți ani. În vara lui 2016, Open Fields a primit vizita a trei profesori de la Universitatea Purdue, în scopul de a explora și dezvolta idei pentru proiecte viitoare.

 

DONEAZĂ

EN

OPEN FIELDS FOUNDATION

Str. Mihai Romanul nr. 19, 400472 Cluj-Napoca, Romania

Tel.: +40 264 403 680 | office@openfields.ro