VIZITA FERMIERILOR IRLANDEZI

Bóthar este o organizație irlandeză care ajută familiile nevoiașe să depășească foamea, malnutriția și sărăcia într-o manieră simplă și durabilă: creșterea animalelor. Darul viu reprezentat de un animal de fermă oferă familiei în dificultate posibilitatea de a-și îmbunătăți situația și în timp, îngrijind animalul, să se ridice într-o poziție superioară ca şi nutriţie şi bunăstare.

 

Bóthar a început să finanteze proiecte în România în 2001. În ultimii 15 ani, sprijinul Bóthar s-a extins de la proiectele cu pește și ovine la vaci de lapte. Prin acest parteneriat între Open Fields și Bóthar și prin component de "pasarea darului", câteva mii de oameni au devenit beneficiari ai darurilor irlandeze.

 

Peste 600 de juninci au părăsit fermele lor irlandeze pentru a-și găsi o casă nouă și pentru a face o diferență reală în viaţa unei familii în dificultate din România. Există o relație foarte puternică cu Bóthar de mai mulți ani; ne completăm reciproc, iar impactul muncii noastre s-a îmbunătățit datorită acestui parteneriat puternic pe care îl avem.

În iulie 2016, cu ocazia Conferintei de tranziție de la Heifer la Open Fields, am avut privilegiul de a găzdui un grup de fermieri irlandezi care donează juninci către Bóthar în mod regulat, încă de la începuturile sale.

 

Grupul a avut posibilitatea de a vizita comunitățile din trei sate diferite și, de asemenea, să facă parte din celebrarea care a avut loc în centrul Transilvaniei, în Viscri. Fermierii au fost emoționați de povestirile de viață ale beneficiarilor pe care i-au întâlnit și de impactul pe care îl poate avea un animal asupra unei familii în nevoie. Ei au plecat încurajați să-și continue sprijinul și să ajute nu doar o familie, ci împreună cu alţi fermieri, să facă o diferenţă pentru întreaga comunitate.

DONEAZĂ

EN

OPEN FIELDS FOUNDATION

Str. Mihai Romanul nr. 19, 400495 Cluj-Napoca, Romania

Tel.: +40 264 403 680   |   Fax: +40 264 403 682

office@openfields.ro